Strona: Spotkanie z Dr Angela Kim - Specjalista Fulbright. Opracowanie strategicznej reakcji na Covid-19 podczas globalnej pandemii / Dział Współpracy Międzynarodowej

Spotkanie z Dr Angela Kim - Specjalista Fulbright. Opracowanie strategicznej reakcji na Covid-19 podczas globalnej pandemii

2021-10-11
, red.  Maria Warzybok-Lech

Termin spotkania

W dniu 18.10.2021 o godzinie 10.30-12.00 w sali P.4  Politechniki Rzeszowskiej odbędzie się spotkanie z dr Angelą Kim, która jest profesorem na Uniwersytecie Marywood w Pensylwani oraz Dyrektorem programu Master of Social Work at Marywood University, Scranton, PA, USA.

 

Temat wykładu

Tematem spotkania jest integracja grup mniejszości narodowej w środowisku lokalnym oraz dyskusja na temat globalnej pandemii i podejmowania działań  strategicznych w reakcji na Covid-19.
Pani Angela Kim przebywa na Politechnice Rzeszowskiej jako stypendystka programu Fulbright Specialist.

 

O programie Fulbright

 Fulbright Specialist Program to program krótkoterminowej wymiany naukowo-badawczej mający na celu pogłębienie oraz rozszerzenie współpracy między polskimi instytucjami, a amerykańskimi naukowcami.

Program umożliwia polskim instytucjom nawiązanie współpracy z wybitnymi amerykańskimi specjalistami oraz wspólną realizację projektu, związanego z wizytą specjalisty w polskiej instytucji trwającej od 2 do 6 tygodni. Pobyt specjalisty w Polsce może być związany m.in z prowadzeniem wykładów i warsztatów, uczestnictwem w konferencjach, konsultacjami w zakresie prac programowych, wykonywaniem ocen i ekspertyz, czy też rozwijaniem lokalnych projektów badawczych.

 Więcej informacji o Marywood University’s School of Social Work, www.marywood.edu/ssw/,

 Więcej informacji o Marywood University Fulbright program www.marywood.edu/fulbright/benefits.html,

 

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję