Strona: Pracownicy niebędący nauczycielami akademickimi / Dział Współpracy Międzynarodowej

Pracownicy niebędący nauczycielami akademickimi

STT- wyjazdy szkoleniowe do zagranicznych uczelni i innych instytucji/organizacji w celu doskonalenia umiejętności i kwalifikacji, udziału w szkoleniach itp.  

Procedura rekrutacji: złożenie podania (wg wzoru) w wyznaczonym przez Dział Współpracy Międzynarodowej terminie.

Kryteria kwalifikacji kandydatów w ramach STT:

  • wynik ustnego egzaminu językowego przygotowanego przez komisję CJO i przeprowadzonego w formie stacjonarnej. Do egzaminu językowego przystępują wszyscy kandydaci, 
  • priorytet dla wyjeżdżających po raz pierwszy,
  • wysoki wynik w/w ustnego egzaminu językowego dla wyjeżdżających kolejny raz.
  • długość stażu pracy ogółem (pierwszeństwo z wyższym stażem) w przypadku wielu kandydatów spełniających kryteria powyżej.

Obowiązkowe dokumenty przed wyjazdem:

  • Plan Pracy zaakceptowany przez uczelnię partnerską/firmę/organizację europejską (plan pracy),
  • oryginał oficjalnego zaproszenia (wzór zaproszenia)
  • wniosek wyjazdowy,
  • umowa finansowa zawarta z Politechniką Rzeszowską (otrzymywany grant zawiera diety na 5 dni oraz ryczałt na koszty podróży zgodnie z kalkulatorem odległości Programu Erasmus)

Postępowanie po przyjeździe:

  • Rozliczenie wyjazdu w Dziale Współpracy Międzynarodowej na podstawie potwierdzenia pobytu (confirmation letter),
  • Rozliczenie finansowe wyjazdu,
  • Złożenie obowiązkowej ankiety on-line,
  • Przygotowanie i przesłanie do DWM sprawozdania z wyjazdu wraz ze zdjęciami.

UWAGA!

Pobyt na uczelni zagranicznej wynosi 7 dni (5 dni roboczych od poniedziałku do piątku i 2 dni podróży).

Bliższe informacje można uzyskać w pod numerem telefonu (17) 743 21 49, e-mail: jruszel@prz.edu.pl

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję