Strona: Rozliczenie zaliczki / Dział Współpracy Międzynarodowej

Rozliczenie zaliczki

Po powrocie osoba delegowana jest zobowiązana do rozliczenia otrzymanej zaliczki tutaj (do 14 dni po powrocie). Szczegóły rozliczenia konsultowane są z pracownikiem Działu Współpracy Międzynarodowej. 

Całkowite koszty wyjazdu nie mogą przekraczać szacowanych we wniosku, dotyczy to łącznie wysokości zaliczki, ewentualnych opłat konferencyjnych jak i kosztów podróży. Załączniki dokumentujące poniesione koszty należy przedłożyć przy rozliczeniu.

Podczas wypełniania rozliczenia należy sprawdzić czy wprowadzone automatycznie z wniosku daty są poprawne. Do dat należy dopisać godziny, w przypadku odbywania podróży:

  • autobusem, pociągiem lub samochodem – będą to godziny przekroczenia granicy w jedną i w drugą stronę,
  • samolotem – będą to godziny wylotu z ostatniego lotniska w Polsce i przylotu do pierwszego lotniska w Polsce czyli np. w przypadku lotu z Rzeszowa do Madrytu przez Warszawę decyduje godzina wylotu z Warszawy a nie Rzeszowa, podobnie, gdy wracamy do Rzeszowa z Madrytu przez Warszawę, decyduje godzina przylotu do Warszawy.

Na podstawie dat i godzin oblicza się całkowitą długość pobytu. Jeśli niepełna doba podróży trwała:

  • do 8 godzin to przysługuje 1/3 diety pobytowej,
  • powyżej 8 godzin do 12 godzin, przysługuje pół diety pobytowej,
  • powyżej 12 godzin, przysługuje cała dieta pobytowa.

Nawet jeśli nie rozlicza się wszystkich diet to i tak należy obliczyć ile trwał cały pobyt.

W przypadku, gdy na rozliczeniu wykazana zostanie dopłata, z Uczelni wykonywany jest przelew na podane konto osoby delegowanej. W odwrotnej sytuacji, gdy to osoba delegowana będzie zobowiązana do zwrotu nadpłaty, może to wykonać:

  • przelewem: na konto złotówkowe lub dewizowe Uczelni,
  • w gotówce w kasie banku.

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję