Strona: Międzynarodowa konferencja BUP: "Sustainable Consumption and Production: How to Make it Possible" / Dział Współpracy Międzynarodowej

Międzynarodowa konferencja BUP: "Sustainable Consumption and Production: How to Make it Possible"

2022-10-06

Zapraszamy do udziału w międzynarodowej konferencji "Sustainable Consumption and Production: How to Make it Possible" organizowanej przez Institute of Environmental Engineering of Kaunas University of Technology (Litwa), rekomendowanej przez "The Baltic University Programme" (BUP). Konferencja odbędzie się w termnie 10-11 listopada 2022 roku.

Politechnika Rzeszowska jest członkiem "The Baltic University Programme".

Konferencja będzie miała charakter hybrydowy - częściowo online i częściowo stacjonarnie.
Termin przesłania abstraktów: 15 października 2022
Termin rejestracji: 3 listopada 2022
Więcej informacji: scpconference.ktu.edu
Rejestracja: scpconference.ktu.edu/registration

Obszary tematyczne:

  • Mobilizowanie przemysłu na rzecz czystej gospodarki o obiegu zamkniętym;
  • Dostarczanie czystej, niedrogiej i bezpiecznej energii;
  • Budowa i renowacja w sposób efektywny energetycznie i zasobowo;
  • Przyspieszenie przejścia na zrównoważoną i inteligentną mobilność;
  • Projektowanie sprawiedliwych, zdrowych i przyjaznych dla środowiska systemów żywnościowych;
  • Ochrona i odtwarzanie ekosystemów i bioróżnorodności;
  • Zero zanieczyszczeń dla środowiska wolnego od toksyn. 

Dla członków BUP konferencja jest bezpłatna.

Kluczowe daty:

  • 3 listopada 2022 koniec rejestracji
  • 15 października 2022 termin nadsyłania abstraktów, e-mail na adres scpconference@ktu.lt lub dołączenie do formularza rejestracyjnego scpconference.ktu.edu/registration 
  • Nie później niż 20 października 2022 r.  zawiadomienie o przyjęciu streszczenia.

 

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję