Strona: Nabór do Programu Edukacja, Mobilność w szkolnictwie wyższym, STA (1 miejsce w projekcie) / Dział Współpracy Międzynarodowej

Nabór do Programu Edukacja, Mobilność w szkolnictwie wyższym, STA (1 miejsce w projekcie)

2022-11-14
, red.  Katarzyna Kadaj-Kuca

piotro_eea_grants_frse.png

Zapraszam do składania podań przez osoby zainteresowane wygłoszeniem wykładu w uczelni partnerskiej University of Stavanger (1 miejsce w projekcie). Wyjazd z Programu Edukacja jest realizowany na zasadach programu Erasmus+.

Strategiczne dziedziny nauki w odniesieniu do University of Stavanger: Budownictwo, Mechanika, Informatyka, Biochemia (WEiI, WBMiL, WCH)

Wyjazd powinien zostać zrealizowany do czerwca 2022 roku.

Oferta przeznaczona jest dla nauczycieli akademickich z tytułem co najmniej doktora.

Podanie należy składać w DWM adresowane do Prorektora ds. studenckich prof. dr hab. Grzegorza Ostasza w terminie do 30 listopada 2022 r.

Decyduje kolejność zgłoszeń.

Podanie i inne dokumenty do pobrania: https://dwm.prz.edu.pl/do-pobrania/nauczyciel/dokumenty-wyjazd-nauczyciele-akademiccy-program-edukacja-2.html

Kryteria kwalifikacji kandydatów STA:

  • wybór uczelni zgodny ze dziedzinami nauki i już nawiązana współpraca,
  • staż pracy w Politechnice Rzeszowskiej (pierwszeństwo dla pracowników z dłuższym stażem),
  • posiadanie stopnia naukowego (minimum doktora),
  • liczba zrealizowanych wyjazdów w latach ubiegłych z programów Erasmus+ i FSS (pierwszeństwo dla wyjeżdzających mniejszą liczbę razy) 

W przypadku większej liczby zgłoszeń niż liczba oferowanych miejsc preferowane będą wnioski nauczycieli akademickich, którzy:

  • aktualnie prowadzą wspólne przedsięwzięcia naukowe z pracownikami uczelni partnerskiej (badania, publikacje, inne projekty UE),
  • podadzą konkretne korzyści naukowe jakie przyniesie im mobilność do uczelni partnerskiej.

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję