Strona: Pracownicy PRz podbijają świat, Gruzja / Dział Współpracy Międzynarodowej

Pracownicy PRz podbijają świat, Gruzja

2017-10-23

W dniach 25 – 29 września 2017 r. odbyła się kolejna wizyta zorganizowana przez Dział Współpracy Międzynarodowej Politechniki Rzeszowskiej w ramach działania STA programu Erasmus+ KA107. Uczestnikiem wizyty w Gruzińskim Uniwersytecie Technicznym, znajdującym się w Tbilisi, był dr inż. Roman Wdowik z Katedry Technik Wytwarzania i Automatyzacji Wydziału Budowy Maszyn i Lotnictwa. W ramach wizyty zrealizowano wykłady i spotkania, w których uczestniczyli studenci i pracownicy uczelni partnerskiej. Dr Wdowik spotkał się m.in. z dziekanem Wydziału Transportu i Inżynierii Mechanicznej prof. Otarem Gelashvili, dr. Borisem Gitolendia oraz pozostałymi pracownikami Wydziału. Tematyka wykładów i spotkań dotyczyła m.in. technik wytwarzania, programów kształcenia w Politechnice Rzeszowskiej oraz możliwości poszerzenia współpracy w ramach programu Erasmus+.

Uczestniczenie w programach takich jak Erasmus+ przynosi pracownikom oraz uczelni wymierne korzyści. Doskonalony może być sposób opracowywania  i przedstawiania prezentacji w języku obcym (np. języku angielskim). Nawiązywane są nowe znajomości z pracownikami uczelni partnerskiej. Możliwe jest dodatkowo poznanie funkcjonowania środowiska akademickiego uczelni zagranicznej, wyposażenia laboratoriów, struktury uczelni, panujących zwyczajów, itp. Poszerzanie zakresu wymiany akademickiej umożliwia nawiązanie relacji między uczelniami oraz organizowanie wspólnych przedsięwzięć dydaktycznych i naukowych – uważa dr inż. Roman Wdowik.

W najbliższym czasie do naszej uczelni przyjedzie uczestnik programu Erasmus+ KA107 z Gruzji.

Informacja o wizycie dr inż. Romana Wdowika na stronie www Partnera: 

http://gtu.ge/Eng/News/?ELEMENT_ID=7702 

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję