Strona: Dział Współpracy Międzynarodowej / Strona: 50

Aktualności

05 Sty

Karta Erasmusa dla Politechniki Rzeszowskiej

05-01-2021 r.
Przyznana Karta Erasmusa dla szkolnictwa wyższego (Erasmus Charter for Higher Education, ECHE) będzie obowiązywać w latach 2021-2027
15 Gru

ICE ADAMAS -2020

15-12-2020 r.
Education: Creating Future Today. Going Beyond the Pandemic.
 
14 Gru

Study at HUST - online promotion session for students

14-12-2020 r.
Uczelnia partnerska PRz z Chin zaprasza studentów do udziału w sesji online „Study at Hust”. Temat sesji: przybliżenie studiów z zakresu nauk przyrodniczych i technologii oraz inżynierii biomedycznej.
04 Gru

Niemieckie stypendia dla doktorantów

04-12-2020 r.
Fundusze dla doktorantów zapewnia Boehringer Ingelheim Fonds.
 
25 Lis

„Study at HUST” - Online Lectures

25-11-2020 r.
„Study at HUST” - miesięczny bezpłatny kurs online dla studentów, planujących studia lub wyjazd do Chin. Kurs jest dostępny na platformie e-learning Discover at HUST.
25 Lis

Obchody 70-lecia współpracy szkolnictwa wyższego z IAU

25-11-2020 r.
Specjalne Uroczyste Seminarium Internetowe z okazji 70-lecia współpracy szkolnictwa wyższego z Międzynarodowym Stowarzyszeniem Uniwersytetów (IAU) odbędzie się w 9 grudnia w godzinach 14:00-16:00 CET.
 
23 Lis

Konkurs sieci JPI Urban Europe pn. „Urban Transformation Capacities” (ENUTC)

23-11-2020 r.
Konkurs na międzynarodowe, interdyscyplinarne projekty badawcze odpowiadające na wyzwania współczesnych miast i obszarów zurbanizowanych zostanie ogłoszony w styczniu 2021.
23 Lis

Program BioLAB: roczne staże w USA dla studentów i doktorantów

23-11-2020 r.
Na roczny staż mogą się dostać studenci i doktoranci nauk biologiczno-chemicznych. Polsko-Amerykańska Komisja Fulbrighta czeka na wnioski do 1 lutego 2021.
 
Archiwum wiadomości

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję